Jardiniere, garduri, trepte în culori şi texturi diverse – cum poți amenaja creativ grădina

Curtea sau grădina casei tale se poate transforma într-un loc de suflet unde să îți poți petrece o mare parte a timpului liber și unde să te poți deconecta de la grijile cotidiene.

plus Vezi produsele

Indiferent că locuiești în mediul rural sau urban, amenajarea curții sau grădinii este un proiect căruia este nevoie să îi acorzi atenție, pentru că îți poate aduce foarte multe beneficii și se poate transforma într-o activitate plăcută și relaxantă și, de ce nu, chiar între-una pe care să o poți face împreună cu întreaga familie.

Amenajarea spațiului exterior se poate face urmând diverse stiluri care pot varia în funcție de etapa istorică a arhitecturii, zonă, funcționalitate sau materialul utilizat la amenajare. Astfel, poți opta pentru o curte englezească cu alei înguste și multe plante care evocă un peisaj natural, pentru una în stil franțuzesc cu alei geometrice pentru un cadru clasic și elegant sau, de ce nu, pentru stilul japonez unde toate elementele se îmbină minimalist pentru a oferi o stare de armonie.

Indiferent de tipul de curte sau grădină pe care ți-l dorești, noi ne-am propus să venim în întâmpinarea ta cu câteva idei care să te ajute în acest demers. La fel ca în cazul construirii unei casei totul începe cu etapa de planificare, urmând apoi construirea elementelor precum alei, foișoare, îngrădirea anumitor zone, sisteme de iluminat sau irigat, ultima etapă fiind micile finisaje.

Pentru a-ți ușura eforturile am proiectat kit-urile de grădină ideale pentru o amenajare rapidă și rezistentă, dar în același timp estetică pentru a crea un ambient primitor, funcțional și accesibil

Știai că poți folosi produsele Symmetrica nu doar pentru a crea aleile și căile de acces? Spre exemplu, poți opta pentru înfrumusețarea gardurilor din curta ta. Mai mult de atât, poți crea jardiniere iar limita poate fi pusă doar de creativitatea ta. Și nu uita că treptele aflate în curte sau la intrarea în casă nu trebuie să fie anpnime. Pot avea culori, forme, texturi deosebite, devenind chiar o atracție.

gradina

Spre exemplu, cu ajutorul kit-ului Gardeo se pot realiza garduri cu aspect rustic, imitând piatra naturală. Obținut printr-un procedeu special de prelucrare, acest kit, format din 4 elemente, permite construirea de secțiuni sau stâlpi rezistenți pentru garduri. Pe de altă parte, kit-urile Yucatan și Alcatraz pot fi folosite pentru a realiza jardiniere cu linii drepte sau curbe, ce se pot integra foarte ușor în orice gradină datorită finisajului și mixurilor de culoare.

Kit-ul pentru grădină Yucatan este ideal și pentru o amenajare simplă, iar combinațiile de culori îl fac ușor de integrat. Fie că optezi pentru finisajul simplu sau antichizat, aspectul de piatră naturală și durata de viață îndelungată fac din acest kit un produs ideal pentru a fi folosit amenajarea grădinii pentru ca tu să te bucuri de el pe termen îndelungat.

În ceea ce privește Alcatraz, acesta este potrivit pentru a crea un ambient primitor, funcțional și accesibil, în ton cu personalitatea casei tale. Kit-ul include două produse ușor de montat, ce imită suprafața elementelor de zidărie. Tratamentul special aplicat plăcii de beton îi conferă un aspect modern, decorativ, dar și funcțional.

Sperăm că te-am convins să încerci kit-urile noastre pentru amenajarea curților sau grădinilor. Pentru mai multe sfaturi sau informații despre produse nu ezita să ne contactezi. Spor la treabă!